Episode 4

Άνθρωποι και ιστορίες-Η θέση της Αγάπης στη σημερινή κοινωνία.

Ποια η θέση της Αγάπης στις μέρες μας; Οι άνθρωποι ξέρουν να αγαπούν; Αλήθεια πως μπορείς να κάνεις κάτι το οποίο δεν διδάχτηκες ποτέ; Μας μεγάλωσαν θύματα θυμάτων, που ούτε οι ίδιοι ήξεραν να αγαπούν. Αλλάζει όμως αυτό;

Η αγάπη, αυτή η απαραίτητη δύναμη που διαπνέει τις σχέσεις μας και την ανθρώπινη εμπειρία, φαίνεται να έχει μια περίεργη θέση στη σημερινή κοινωνία. Σε έναν κόσμο που είναι συνδεδεμένος με τα κοινωνικά δίκτυα και την ψηφιακή επικοινωνία, η ανθρώπινη αγάπη συχνά φαίνεται να απομακρύνεται στους αλγόριθμους και στα LIKE. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ξέρουν οι άνθρωποι πραγματικά να αγαπούν; Ή μήπως έχουν απομονωθεί τόσο πολύ από την ίδια τους τη φύση, που έχουν ξεχάσει τη σημασία της αγάπης, είτε για τον άλλον είτε για τον εαυτό τους; Στην σύγχρονη κοινωνία, η ταχεία πρόοδος της τεχνολογίας και η ανάπτυξη των μέσων επικοινωνίας έχουν δημιουργήσει έναν κόσμο που είναι συνδεδεμένος συνεχώς, αλλά συχνά αποσυνδεδεμένος από την πραγματική ανθρώπινη επαφή. Οι σχέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να δώσουν μια επιφανειακή αίσθηση σύνδεσης, αλλά συχνά λείπει η βαθύτερη αμοιβαία κατανόηση και συμπόνια που χαρακτηρίζουν τις πραγματικές σχέσεις.

Η απομάκρυνση αυτή από την πραγματική αγάπη έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους να νιώθουν μόνοι και αποξενωμένοι, ακόμα και μέσα σε μια πλημμυρίδα συνδέσεων. Τον ίδιο τους τον εαυτό μπορεί να μην τον αγαπούν αρκετά, εμποδίζοντας την ικανότητά τους να αγαπήσουν ενεργά και ειλικρινά άλλους. Η αυτοεκτίμηση και η αυτοφροντίδα είναι κεντρικές στοιχεία της ικανότητας μας να αγαπάμε και να είμαστε αγαπημένοι.

Η λύση σε αυτό το παράδοξο φαίνεται να είναι μια επιστροφή στην απλότητα και την αυθεντικότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Αντί να επιδιώκουμε την τέλεια εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορούμε να επικεντρωθούμε στην πραγματική επικοινωνία και σύνδεση με άλλους ανθρώπους. Να εκφράζουμε την αγάπη και την εκτίμησή μας προς τους άλλους με πράξεις και λόγια, να δείχνουμε ειλικρινή ενδιαφέρον και αφιερώνοντας χρόνο για να τους ακούσουμε και να τους στηρίξουμε στις δυσκολίες τους.

Επίσης, είναι σημαντικό να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας και να ανακαλύψουμε την αξία και την ομορφιά που κρύβει μέσα μας. Η αυτοφροντίδα και η αγάπη προς τον εαυτό μας δημιουργούν τη βάση για να μπορέσουμε να αγαπήσουμε και να εκτιμήσουμε τους άλλους με ειλικρίνεια και βάθος. Η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση γύρω από την αγάπη και τις σχέσεις μπορεί να αποτελέσουν ουσιαστικά εργαλεία για την ανάπτυξη μιας πιο συναισθηματικά ευφυούς κοινωνίας. Εκπαιδευτικά προγράμματα και πρωτοβουλίες που προάγουν την ενσυναίσθηση, την επικοινωνία και την αμοιβαία συμπαράσταση μπορούν να ενισχύσουν τις δεσμεύσεις και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων.

Τέλος, η συνειδητοποίηση και η αναζήτηση της αληθινής αγάπης είναι μια διαρκής διαδικασία που απαιτεί προσπάθεια και δέσμευση. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αγάπη δεν είναι μόνο μια συναίσθημα αλλά και μια πράξη, μια διαρκής επιλογή και προσπάθεια να φροντίζουμε και να υποστηρίζουμε εκείνους που αγαπάμε. Στη συνολική της διάσταση, η αγάπη παραμένει ένας φάρος που μας βγάζει από τα σκοτάδια σε μια κοινωνία που οι άνθρωποι αισθάνονται μερικές φορές αποσυνδεδεμένοι από την αληθινή τους Φύση. Μέσα από την αληθινή αγάπη, μπορούμε να βρούμε σημεία επαφής, να δημιουργήσουμε συνδέσεις και να ενισχύσουμε την ανθρώπινη εμπειρία. Με αγάπη και αφοσίωση στην αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια, μπορούμε να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και να ενώσουμε τις κοινότητές μας σε έναν κόσμο που περνάει από πολλές προκλήσεις. Σ’ αυτή την εκπομπή σας λέω πολλά για την Αγάπη, αφιερώστε χρόνο να την ακούσετε. Ίσως βρείτε λύσεις στα θέματα που σας απασχολούν. Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας.

Η ιστοσελίδα μου

https://www.angeligeorgia.gr

Τα Podcast μου:

1.     https://angeligeorgiastoryteller.gr/

2.     https://mithoikaipolitismoi.gr/

3.   https://fotinakalimerakiametingeorgia.gr

4.    https://anexixniastesipothesis.gr/

5.     https://akougontasmetingeorgia.gr

6.     https://syzitontasmetingeorgia.gr

7.    https://theatromeangeligeorgia.gr/

Το κανάλι μου στο you tube

https://www.youtube.com/@angeligeorgia808/featured

Facebook προφίλ:

https://www.facebook.com/angeligeorgia.storyteller/

Facebook σελίδα Αγγελή Γεωργία:

https://www.facebook.com/angeligeorgia/

Facebook σελίδα Μύθοι και πολιτισμοί:

https://www.facebook.com/mythoikaipolitismoi/

email: angeligeorgia.storyteller@gmail.com

Στις ομάδες μου στο Facebook που σας παραθέτω αλληλεπιδράτε, κάνετε ερωτήσεις και  παίρνετε μέρος σε κληρώσεις βιβλίων και συνεδριών. Επίσης όποιος θέλει μου στέλνει email στο: angeligeorgia.storyteller@gmail.com

για να παίρνει ΔΩΡΕΑΝ ηχητικά που ηχογραφώ η ίδια με μυθολογίες, παραμύθια, ιστορίες σοφίας, λογοτεχνικά βιβλία σε συνέχειες, ποιήματα από όλο τον κόσμο. Επίσης βίντεο με συνεντεύξεις και ιστορίες κ.ά. Επίσης ενημέρωση για σεμινάρια χαμηλού κόστους. Εάν θέλετε να σας ειδοποιώ για τέτοια σεμινάρια απλά ζητήστε το στο email που θα μου στείλετε και θα μπείτε στη λίστα μου. Βάλτε και άλλους φίλους στις ομάδες.

1.     Ελλάδα-Βιβλία-Φιλοσοφία- Τέχνες

https://www.facebook.com/groups/Ellada.books.filosophy.arts

2.     Άνθρωποι και ιστορίες

https://www.facebook.com/groups/anthropoikaiistories  

3.     Φίλοι των εκπομπών της Γεωργίας Αγγελή

https://www.facebook.com/groups/filoitonekpompontisgeorgiaangeli

4.     Οικογένεια η μεγάλη μας αγάπη

https://www.facebook.com/groups/oikogeniaimegalimasagapi

5.     Αγάπης λόγια

https://www.facebook.com/groups/agapislogia

6.     Η Παιδική ψυχή

https://www.facebook.com/groups/ipaidikipsychi

7.     Τα πάντα για τα παιδιά

https://www.facebook.com/groups/ta.panta.gia.ta.paidia           

8.     Μύθοι και πολιτισμοί

https://www.facebook.com/groups/mythoiKaipolitismoi           

9.     Παραμύθια για παιδιά και ενήλικες

https://www.facebook.com/groups/paramithiagiapaidiakaienilikes

10. Ξύπνημα της καρδιάς

https://www.facebook.com/groups/xipnimatiskardias    

11. Φίλοι της Γεωργίας Αγγελή

https://www.facebook.com/groups/filoigeorgiasangeli   

12. Ένα όνειρο τρελό

https://www.facebook.com/groups/enaoneirotrelo  

13. Ναι! Μπορώ

https://www.facebook.com/groups/naimporo         

14. Έχω μια καλή ιδέα

https://www.facebook.com/groups/gold.idea  

15. Αυτοβελτίωση- Αυτοανάπτυξη

https://www.facebook.com/groups/autoveltiosiautoanaptixi   

16. Φωτεινά καλημεράκια με τη Γεωργία

https://www.facebook.com/groups/fotinakalimerakiametingeorgia/people

17. Skepsi mou!!!

https://www.facebook.com/groups/skepsimou

About the Podcast

Show artwork for Αγγελή Γεωργία αφηγήτρια,ραδιοφωνική παραγωγός,Podcaster, συγγραφέας
Αγγελή Γεωργία αφηγήτρια,ραδιοφωνική παραγωγός,Podcaster, συγγραφέας
Fairy tales, arts, culture, literature, self-development issues

About your host

Profile picture for Γεωργια Αγγελή

Γεωργια Αγγελή

Είμαι η Γεωργία Αγγελή, αφηγήτρια, ραδιοφωνική παραγωγός απο το 2013, podcaster, youtuber και συγγραφέας. Απο τα podcast μου θα ακούτε τη δουλειά μου. Μου αρέσει η λογοτεχνία, τα λαϊκά παραμύθια, η μυθολογία, οι ιστορίες σοφίας, το θέατρο από όλο τον κόσμο. Όποιος ακροατής θέλει να του στέλνω ΔΩΡΕΑΝ οπτικοακουστικό υλικό μου στέλνει email: angeligeorgia.storyteller@gmail.com