full

Μύθοι και πολιτισμοί- Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης-Ευα Λιανού Πετροπούλου.

Η μικρή κοκκινομάλλα Ζεραλντίν πηγαίνει για μια βδομάδα διακοπές στον παππού της στο σπίτι του δίπλα στη λίμνη. Εκεί ένα νέος κόσμος ανοίγεται στα μάτια της μικρής Ζεραλντίν: γοργόνες, ξωτικά, η νεράιδα της λίμνης και μία όμορφη ιστορία αγάπης. Ενα βιβλίο που θα το λατρέψετε

Βιογραφία

Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο της Ελλάδας. Αρχικά αγαπούσε τη δημοσιογραφία και το 1994 εργάστηκε ως δημοσιογράφος για τη γαλλική εφημερίδα "Le Libre Journal" αλλά η αγάπη της για την Ελλάδα την κέρδισε και επέστρεψε το 2002. Έχει εκδώσει βιβλία και eBooks: «Εγώ και ο άλλος μου εαυτός, η σκιά μου» εκδόσεις Σαΐτα, «Η Τζεραλντίνα και το ξωτικό της λίμνης» στα Αγγλικά - Γαλλικά, καθώς και «Η κόρη του φεγγαριού», στην 4η έκδοση, στα Ελληνικά - Αγγλικά, εκδόσεις Οσελότος. Το έργο της έχει συμπεριληφθεί στην Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση, π. 300. Τα βιβλία της έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, για τη βιβλιοθήκη Μαθητών και Δασκάλων. Τα νέα της βιβλία, «Η νεράιδα του Αμαζονίου"

Η Μυρτιά "αφιερωμένο στη Μυρτώ με αναπηρία, και" Λευκάδιο Χερν,Μύθοι και Ιστορίες της Άπω Ανατολής", σε εικονογράφηση της Sumi-e ζωγράφου Ντίνα Αναστασιάδου, κυκλοφορούν το 2019. Πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο της, "Οι Περιπέτειες του Samurai Nogas san "στα αγγλικά από τον εκδοτικό οίκο OntimeBooks. Συνεργάζεται με το ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό The poet magazine. Είναι συνεργάτης του Διεθνής Λογοτεχνική Ένωση με έδρα την Αμερική. Συνεργάζεται για την προβολή της λογοτεχνίας και προωθεί το έργο των Ελλήνων ποιητών. Η Εύα είναι μέλος του «Συλλόγου Alia Mundi Serbia», της «Διεθνούς Εταιρείας Συγγραφέων και Καλλιτεχνών Ελλάδος» και της «Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά» καθώς και της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων.

Πρόεδρος της ΕΛΛΑΔΟΣ σε συσχέτιση Mille Minds του Μεξικού, Πρόεδρος του Global UHE Περού- Ελλάδα, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής ήπειρου Juventes Mundial Academy, Διεθνής Πρέσβης του e _magazine Namaste Ινδία, Σύμβουλος και Αρχισυντάκτης στο Διαδικτυακό περιοδικό Hubei Κίνα Σύμβουλος Μέλος του συντακτικού συμβουλίου Τα κύματα της τέχνης Περιοδικό στο Βέλγιο, Αρχισυντάκτης στο Περιοδικό Αχέροντας Βιετνάμ-Ελλάδα

προφίλ Εύας Λιανού-Πετροπούλου: https://www.facebook.com/profile.php?id=100077520632011

Η ιστοσελίδα μου

https://www.angeligeorgia.gr

Τα Podcast μου:

https://syzitontasmetingeorgia.gr

https://angeligeorgiastoryteller.gr

https://soundcloud.com/georgia-angeli

https://akougontasmetingeorgia.gr

https://fotinakalimerakiametingeorgia.gr

https://anexixniastesipothesis.gr

Το κανάλι μου στο youtube

https://www.youtube.com/@angeligeorgia808/featured

Facebook προφίλ:

https://www.facebook.com/angeligeorgia.storyteller/

 Facebook σελίδα 1:

https://www.facebook.com/angeligeorgia/

Facebook σελίδα 2:

https://www.facebook.com/mythoikaipolitismoi/

 

About the Podcast

Show artwork for angeligeorgiastoryteller
angeligeorgiastoryteller
Fairy tales, arts, culture, literature, self-development issues

About your host

Profile picture for Γεωργια Αγγελή

Γεωργια Αγγελή

Οι εκπομπές μου
Μύθοι και πολιτισμοί
Μια ραδιοφωνική εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει η Γεωργία Αγγελή. Παρουσίαση Μυθολογίας και Ελληνικής και από άλλους πολιτισμούς. Με θεματικές όπως, θεοί, η δημιουργία του κόσμου, ήρωες, δραματικά γεγονότα, ιστορίες έρωτα θνητών και θεών και ιστορικά γεγονότα κάθε πολιτισμού. Λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο με ανθρώπινες αξίες: αγάπη, φιλία, καλοσύνη, δικαιοσύνη, ελευθερία, ξεπέρασμα δυσκολίων, πως ξεπερνάμε τον φόβο, η νίκη απέναντι στο θάνατο και το φόβο κ.ά.), συμβολικά παραμύθια, αιτιολογικά (που εξηγούν καιρικά φαινόμενα, πως απέκτησαν ιδιότητες τα ζώα κ.ά.), ήρωες, ατρόμητες γυναίκες, παιδιά που υπερνικούν δυσκολίες, συμβολισμοί για την πορεία του ανθρώπου προς την ενηλικίωση κ.ά.
Παρουσίαση εκλεκτών βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας κυρίως ελληνικά με συνέντευξη συγγραφέα, αλλά και αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας. Συχνά καλεσμένοι επαγγελματίες που υποστηρίζουν το παιδί και την οικογένεια.
Ιστορίες σοφίας από όλο τον κόσμο που επικεντρώνονται σε αξίες, στη σχέση του ανθρώπου με το Θεό, αντιμετώπιση δυσκολιών, ειρηνική συμβίωση με τους άλλους και γενικά μαθήματα ζωής. Η εκπομπή απευθύνεται και σε ενήλικες και παιδιά.
Τα θέματα της εκπομπής συλλέγονται κατόπιν έρευνας της Γεωργίας Αγγελή σε παλιές και σύγχρονες εκδόσεις. Αρκετές φορές υπάρχει δωροθεσία βιβλίων από τον συγγραφέα.
Σκοπός της εκπομπής είναι η διάδοση των παραμυθιών, της μυθολογίας και του καλού βιβλίου.

Άνθρωποι ιστορίες
Παρουσίαση βιβλίων αυτοβελτίωσης, ενθάρρυνσης, παρακίνησης ξένων και Ελλήνων συγγραφέων. Κλασικά βιβλία για την επιτυχία στην ζωή, στην καριέρα, στην οικογένεια. Βιβλία ψυχολογίας που επικεντρώνονται στα θέματα που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος στην καθημερινότητα του, οι οικογενειακές σχέσεις, οι ερωτικές, οι φιλικές, οι σχέσεις στην εργασία, δυσκολίες, περιοριστικές πεποιθήσεις ό,τι έχει σχέση με τα θέματα του σύγχρονου ανθρώπου. Ακούγονται αποσπάσματα από αυτά τα βιβλία και σε κάθε εκπομπή υπάρχει ανάλογη θεματική. Όταν το βιβλίο έχει γραφτεί από Έλληνα συγγραφέα υπάρχει συνέντευξη του συγγραφέα για το βιβλίο αλλά απαντάει και σε ερωτήσεις από τους ακροατές που έχουν επιλέξει από ερωτηματολόγιο που αναρτάται στα Social μέρες πριν την εκπομπή.
Επίσης παρουσιάζονται λογοτεχνικά βιβλία Ελλήνων συγγραφέων, κοινωνικά, μυστηρίου, ερωτικά, περιπέτεια κ.ά. με συνέντευξη του συγγραφέα όπου λέει για το βιβλίο, το συγγραφικό του έργο και τις σκέψεις του που τον οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου.
Τα θέματα της εκπομπής συλλέγονται κατόπιν έρευνας της Γεωργίας Αγγελή σε παλιές και σύγχρονες εκδόσεις. Αρκετές φορές υπάρχει δωροθεσία βιβλίων από τον συγγραφέα.
Σκοπός της εκπομπής είναι η ενδυνάμωση, ενθάρρυνση και η στήριξη του ανθρώπου και η διάδοση του καλού βιβλίου.
Φωτεινά καλημεράκια με την Γεωργία
Είναι 20λεπτη πρωινή εκπομπή για παιδιά που μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή 7.30 έως 7.50. Στην εκπομπή ακούγεται ένα παραμύθι, ένα ποίημα και τραγούδια που συνοδεύουν τα παιδιά στην πρωινή τους προετοιμασία για το σχολείο. Παραμύθια λαϊκά αλλά και επιλεγμένα αποσπάσματα βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας. Ποιήματα που έχουν γραφτεί για παιδιά από Έλληνες και ξένους ποιητές. Τραγούδια παιδικά επιλεγμένα από δουλειές Ελλήνων συνθετών. Θέμα των παραμυθιών είναι οι ανθρώπινες αξίες που πρέπει να μάθουν τα παιδιά αγάπη, φιλία, καλοσύνη, δικαιοσύνη, ελευθερία, ξεπέρασμα δυσκολίων, πως ξεπερνάμε τον φόβο και πως αντιμετωπίζουμε τους κινδύνους. Σκοπός της εκπομπής είναι να ξεκινάει η μέρα παιδιών και ενηλίκων με ένα θετικό μήνυμα. Στέλνω ΔΩΡΕΑΝ ηχητικά λαϊκά παραμύθια του κόσμου στο email σας τα οποία αφηγούμαι εγώ.
Αν θέλετε να μπείτε στη λίστα μου, στείλτε μου μήνυμα στο:
email angeligeorgia.storyteller@gmail.com